Alexandr Stoianoglo, eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar, pe un termen de 30 de zile, începând de astăzi, 9 decembrie. O decizie în acest sens a fost luată de Curtea de Apel Chișinău. Informația a fost confirmată pentru IPN de avocatul acestuia, Vasile Gafton.

Decizia de astăzi vine după ce a contestată cu recurs decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, din 3 decembrie. Recursul a fost admis, instanța de apel a casat hotărârea Judecătoriei Chișinău și a aplicat nouă măsură.

Apărarea nu este mulțumită nici de noua decizie a Curții de Apel. „Nu suntem mulțumiți de decizie pentru că nu este temei. Eu nu văd dosar aici.[…] Instanța vede că a trecut două luni și procurorii nu pot aduna nimic”, a declarat Vasile Gafton.

Alexandr Stoianoglo se afla în arest la domiciliu din 8 octombrie. Săptămâna trecută, a fost finalizată urmărirea penală pe un capăt de acuzare – depăşire a atribuţiilor de serviciu. Lui Alexandr Stoianoglo i se încriminează că, la eliberarea din funcţie a procurorului Nicolae Chitoroagă, a dispus achitarea îndemnizaţiei de concediere în mărime de 163,9 mii lei, deşi în privinţa procurorului se efectua o urmărire penală, iar, potrivit legii, în asemenea cazuri se suspendă achitarea îndemnizaţiei.

Alexandr Stoianoglo mai este acuzat abuz în serviciu, corupere pasivă, darea declaraţiilor mincinoase în faţa unui organ competent şi favorizarea unui grup criminal organizat. Pe toate capetele de acuzare pledează nevinovat.
 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.