Alegerile locale noi stabilite anterior și apoi suspendate vor avea loc pe 29 mai

Alegerile locale noi, stabilite anterior de către Comisia Electorală Centrală pentru data de 15 mai, dar suspendate în legătură de instituirea stării de urgență, vor avea loc pe 29 mai. Deputații au adoptat astăzi modificări la hotărârea din 24 februarie prin care a fost declarată stare de urgență în toată țara, transmite IPN.

Potrivit legislației în vigoare, pe perioada stării de urgență nu se admite desfășurarea alegerilor. La demersul CEC, este promovată o modificare care prevede că prezenta stare de urgență nu afectează organizarea și desfășurarea alegerilor locale noi din primăvara anului 2022 în unități teritoriale. „Asta ar permite desfășurarea alegerilor în acele localități la sfârșitul lunii mai, astfel încât să fie termen suficient pentru desfășurarea campaniei”, a spus Olesea Stamate, președinta Comisiei juridice, numiri și imunități.

Fiind supus votului, proiectul de hotărâre a fost susținut unanim.

Alegeri vor avea loc în comuna Ghetlova din raionul Orhei; comuna Horodiște din raionul Rezina; satul Zastânca din raionul Soroca; satul Moara de Piatră din raionul Drochia; satul Tătărești din raionul Strășeni; satul Glinjeni din raionul Fălești; satul Păulești din raionul Călărași; comuna Alexăndrești și satul Zăicani din raionul Râșcani și satul Hagimus din raionul Căușeni. Totodată, în această zi, urma să fie aleasă și noua componență a Consiliului comunal Lozova din raionul Strășeni.

Parlamentul a instituit stare de urgență pe 24 februarie, în legătură cu situația din Ucraina, pentru un termen de 60 de zile.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE