Alegeri valide în municipiul Ungheni și Cahul

Peste opt de mii de alegători din municipiul Ungheni și aproximativ tot atâția din Cahul au votat până la ora 16.00 în cadrul alegerilor locale generale. Numărul persoanelor care și-au exercitat dreptul la vot reprezintă 29% din alegătorii înscriși pe listele electorale la Ungheni și peste 27% din alegătorii înscriși pe listele electorale la Cahul, fapt ce înseamnă că s-a atins pragul de validare a scrutinului în aceste circumscripții, transmite IPN.

La Ungheni, femeile votante marchează o rată de participare de peste 56%. Ca și segment de vârstă, cei mai activi alegători. Tinerii de 18-25 de ani alcătuiesc 5,37% din numărul votanților.

În municipiul Cahul proporția votanților pe sexe este de 57% demei față de 43% Bărbați. Din totalul alegătorilor, tinerii de 18-25 de ani au o rată de participare de 3,97%. Cei mai numeroși sunt alegătorii de 56-65 de ani, cu o prezență la urne de 24,85% din totalul votanților.

Secțiile de votare rămân deschise până la 21.00.

Potrivit Codului Electoral, pentru ca alegerile locale să fie considerate valabile în circumscripție trebuie să participe nu mai puțin de 1/4 din numărul de persoane înscrise în listele electorale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.