Alegătorii pot solicita certificat cu drept de vot în cadrul turului al II-lea al prezidențialelor

Persoanele care în ziua turului al II-lea al alegerilor prezidențiale, din 3 noiembrie, nu se vor afla în localitatea în care au domiciliu sau reședință valabilă, pot solicita de la biroul electoral al secției de votare un certificat pentru drept de vot. Acesta le va permite să voteze în orice altă secție de votare de pe teritoriul țării, pe lista electorală suplimentară, transmite IPN.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, certificatul pentru drept de vot se eliberează de biroul electoral al secției de votare unde alegătorul este arondat conform domiciliului sau reședinței valabile până pe 2 noiembrie inclusiv.

Certificatul pentru drept de vot se eliberează la prezentarea actului de identitate ce atestă domiciliul sau reședința alegătorului în raza secției de votare respective. Certificatele eliberate pentru alegerile din 20 octombrie nu sunt valabile pentru turul al II-lea al scrutinului prezidențial.

Pentru alegerile din 20 octombrie, birourile electorale ale secțiilor de votare au eliberat circa 36,7 mii de certificate pentru drept de vot.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.