Agenția Proprietății Publice și-a lansat pagină web nouă

Agenția Proprietății Publice a lansat o pagină web nouă. Instituția dă asigurări că informațiile vor fi actualizate în timp util. Tot astăzi, a fost prezentată și platforma de instruire pentru membrii consiliilor întreprinderilor cu capital de stat, transmite IPN.

Evenimentul de prezentare a paginii web a fost găzduit de Expert-Grup, Fundația Soros Moldova și Agenția Proprietății Publice. Directorul APP, Roman Cojuhari, a declarat că principala misiune a instituției pe care o conduce este administrarea patrimoniului și a bunurilor statului. Și pentru că patrimoniul statului este practic proprietatea cetățenilor, informațiile despre el trebuie să fie cât mai accesibile publicului larg. Potrivit lui, la elaborarea acestei pagini a fost realizat un volum mare de lucru, fiind plasate multe informații noi, relevante și interesante pentru publicul larg. Noul site reprezintă un instrument pentru o administrare și o evidență mai ușoară a patrimoniului statului.

Adrian Lupușor, director executiv Expert-Grup, a declarat că este vorba despre o pagină web care va servi drept model pentru alte instituții publice. Pagina a fost elaborată în strânsă colaborare cu personalul APP, care la fel a lucrat mult pentru a oferi date, pentru a sistematiza acest volum de date, inclusiv cu privire la companiile de stat, proprietatea publică, dar și cu privire la indicatorii de performanță și guvernanță a companiilor de stat.

„Sper că peste un an efortul va fi continuat prin actualizarea acestei informații. Să fim realiști, este vorba despre o oportunitate de a oferi publicului această informație complexă, dar este și o provocare pentru viitor să menținem actualizată această pagină web. Este un efort pentru transparentizarea sectorului proprietății publice. Expert-Grup rămâne deschise pentru a continua să fie partener în acest proces de promovare a guvernanței corporative în acest sector al proprietății publice”, a mai spus Adrian Lupușor.

Directoare executivă a Fundației Soros Moldova, Daniela Vidaicu, a declarat că de mai bine de 32 de ani fundația susține proiecte și inițiative în domeniul transparentizării proceselor decizionale. „Împreună cu APP și Expert-Grup, am făcut o pagină revoluționară. Ea conține foarte multă informație de interes public, care poate fi accesată de cetățeni, societatea civilă, mass-media și pentru a ne asigura că putem analiza cum se administrează proprietatea publică”, a menționat Daniela Vidaicu. Procesul de administrare și deetatizare a proprietății de stat este un proces complex și comprehensiv, care necesită eforturi consolidate din partea tuturor. De asemenea, pagina web include și o platformă online de oportunitate pentru membrii consiliilor și organelor executive ale întreprinderilor de stat, care conține 5 module de instruire pentru acești membri.

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul proiectului: „Asistență tehnică pentru Agenția Proprietății Publice și Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării în vederea adoptării celor mai bune practici și standarde internaționale în domeniul guvernanței corporative a întreprinderilor de stat”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.