Agenția Medicamentului a suspendat certificatul de înregistrare pentru insulina Strim

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a suspendat certificatul de înregistrare pentru produsul medicamentos Strim, soluție injectabilă 100 UI/ml 10 ml N1 (DCI: Insulinum glarginum), deținător și producător Farmak, Ucraina. Măsura este luată până la elucidarea documentării calității, inofensivității și siguranței medicamentului dat, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al AMDM se spune că în ultima perioadă numărul de raportare a reacțiilor adverse la acest medicament a crescut progresiv, totodată, fiind raportate reacții adverse grave. Potrivit instituției, decizia privind suspendarea certificatului urmează să ajungă imediat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, care trebuie să se pronunțe asupra importului și utilizării acestui tip de medicament în continuare la nivel de țară.

Ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Ala Nemerenco, a scris astăzi, 26 iulie, pe Facebook, faptul că a fost demis directorul Centrului de Achiziții Publice Centralizate în Sănătate Ivan Antoci. Totodată, a menționat că de către ofițerii anticorupție au fost efectuate la Centru în legătură cu licitațiile desfășurate pentru procurarea produsul medicamentos Strim.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.