Agent economic cercetat pentru evaziune fiscală. E suspectat că a prejudiciat statul cu 13,9 mln lei

Un agent economic din Chișinău, care gestionează o rețea de restaurante, este cercetat în cadrul unei cauze penale privind evaziunea fiscală și spălare de bani. Acesta este suspectat că a creat o contabilitate paralelă și, eschivându-se de la plata impozitelor la stat, a prejudiciat bugetul statului cu 13,9 milioane de lei, transmite IPN.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, în perioada 2021- 2023, agentul economic, în comun cu contabila și administratorii localurilor, a creat o schemă de evaziune fiscală în cadrul căreia n-ar fi eliberat bonuri fiscale clienților, creând o contabilitate paralelă și eschivându-se de la plata impozitelor la stat.

Oamenii legii au percheziționat domiciliile, unitățile de transport, dar și localurile care aparțin agentului economic. Au fost depistate și ridicate acte contabile, caiete de ciornă, sume bănești, un dispozitiv electronic pentru stocarea datelor contabile.

Investigarea schemei continuă. IGP nu precizează denumirea rețelei de restaurante și nici dacă suspecții sunt cercetați în libertate sau vor fi reținuți.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.