Adolescenţi din stânga Nistrului, instruiţi cum să producă energie din sursele naturii

25 de adolescenţi din stânga Nistrului au participat la un festival eco la care au învăţat cum să producă energie curată din sursele naturii şi să transforme comunitatea în una prietenoasă mediului. Evenimentul, care a avut loc în perioada 25-27 martie, este o iniţiativă a Proiectului Energie şi Biomasă, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), transmite IPN.

La festivalul eco au participat adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 14 şi 16 ani din mai multe localităţi din stânga Nistrului. Potrivit unui comunicat de presă al PNUD, timp de trei zile beneficiarii au participat la dezbateri în subiectul încălzirii globale, au creat spoturi sociale şi banere de promovare a energiei verzi. De asemenea, ei au vizitat întreprinderi de producere a biocombustibilului din stânga Nistrului, au transformat deşeurile în energie sau în alte produse.

„Schimbările climatice, deşi păreau la început doar teorie, acum sunt resimţite de fiecare dintre noi. E o realitate pe care trebuie să o schimbăm azi şi acum pentru a putea respira aer curat, bea apă nepoluată, mânca hrană sănătoase şi a trăi într-un mediu ferit de cataclisme naturale”, a menţionat Natalia Halaim, facilitator la festivalul eco.

Cei mai activi participanţi la festival vor obţine bilet la tabăra de vară Energel 2016, ediţia a V-a. „Gândeşte liber, acţionează local – e ceea ce noi ne dorim să motiveze tinerii spre acţiune. Este important să încurajăm consumul de energie regenerabilă la nivel local, pentru că astfel contribuim fiecare la diminuarea încălzirii globale fenomen răspândit deja în toată lumea”, a afirmat Victor Cotruţă, managerul Proiectului Energie şi Biomasă.

Proiectul „Energie şi Biomasă” se desfăşoară în perioada 2015-2017. Proiectul are un buget total de 9,41 milioane de euro acordaţi de Uniunea Europeană.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.