Administratorul „Roshen” a confirmat faptele privind businessul cu „Sheriff” SRL, făcute publice de RISE Moldova

Veaceslav Moskalevski, administratorul corporației de cofetărie „Roshen”, aparținând președintelui Ucrainei Petro Poroshenko, a confirmat colaborarea cu „Sheriff” SRL a oligarhului transnistrean Victor Gușan, transmite IPN cu referință la interviul „Radio Libertatea”

„Chestia e că avem de a face cu ei în calitate de rezidenți ai Moldovei, înțelegeți? <…> De fapt, doar nu sunt informat că e o zonă separatistă [regiunea transnistreană]. Aceasta are loc de 10 sau de 20 de ani”, a mărturisit Moskalevski.

Răspunzând la întrebarea de ce bunurile erau expediate direct în raioanele din stânga, ocolind controlul Moldovei, conducătorul companiei a justificat prin aceea că „așa iese pentru că la hotarul Moldovei și Ucrainei pe segmentul transnistrean nu sunt grănicerii moldoveni”

Mai mult, businessmanul e convins că din Ucraina „poți ajunge în Moldova doar traversând Transnistria”

„În consecință, nu e o chestiune simplă. Cu siguranță, subiectul ține de Ministerul afacerilor externe al Moldovei și Ministerul afacerilor externe al Ucrainei”, consideră Moskalevski.

Conducătorul „Roshen” a confirmat și faptele publicate de RISE Moldova privind faptul că din 2014 schimbul de mărfuri între compania condusă de el și „Sheriff” a constituit în jur de $3 mln.

„Precum vă dați seama, nu sunt singurul. Acolo e și Coca-Cola, și toți. Și nu de un an, înțelegeți?”, a relevat conducătorul „Roshen”

„Există niște deliberări de ordin general pe tema în cauză. Dar sunt și |norme| concrete. Există un regim de vamă. Pentru a trimite o mașină, trebuie să declar în vamă adresa firmei „Sheriff”, or. Tiraspol. Banca îmi fixează că banii au venit din orașul Tiraspol, dolari SUA, atât. Iată cum a fost. Și nu din 2014, credeți-mă. Aceasta are loc de foarte demult”, – a declarat Moskalevski.

Amintim că în investigația jurnalistică „Partenerii ucraineni ai Republicii „Sheriff”, publicată săptămâna trecută de RISE Moldova se spune că din 2014, pe fundalul limitărilor de către Kiev a comerțului cu regiunile separatiste din estul Ucrainei, companiile ucrainene, pe la spatele Moldovei, au făcut afaceri în valoare de mai mult de $100 mln cu „Sheriff” srl din stânga Nistrului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.