Adevărul despre furtul de la BEM depinde de schimbarea elitei politice, experţi

Aflarea adevărului despre furtul de la BEM şi elucidarea totală a cazului ar reuşi doar în cazul schimbării elitelor politice. Declaraţii în acest sens au fost făcute de către invitaţii emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune „Moldova 1”, transmite IPN.

Directorul Institutului de Cercetare a Pieţei, Roman Chircă, consideră că nu există voinţă politică pentru elucidarea cazului. „Există multă informaţie şi adevărul ar fi putut fi aflat într-o săptămână-două. Dar este vorba de voinţa politică, de care Parlamentul nu a dat dovadă. Este şi un rezultat al politizării instituţiilor statului. Elitele politicele de la noi nu doresc elucidarea corectă a cazului”, a spus Chircă.

Şi analistul politic Roman Mihăeş este de părerea că nu se doreşte o investigare corectă a acestui caz. „Frauda se ridică la vre-o 30 de miliarde de lei. Pentru astfel de crime termenul de prescripţie este de 25 de ani. Sper că peste 4-8 ani se vor schimba elitele politice şi toate aceste personaje implicate în această fraudă de proporţii, inclusiv cei care au acoperit frauda, vor face puşcărie”, a spus analistul.

Analistul economic Viorel Gârbu susţine că elita politică împiedică investigarea furtului de la BEM. „Pentru a afla adevărul, trebuie de schimbat elita politică. Ei nu pot să se investigheze pe sine însişi”, a declarat analistul.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.