Acuzaţii de fals în acte la Primăria capitalei

Update: În primul paragraf, „act al” înlocuieşte „dosar la”; ultimul paragraf se înlocuieşte.

Consilierul comunist Valentin Todercan l-a acuzat de fals în acte pe şeful adjunct al Direcţiei cultură a municipiului Chişinău, Ianoş Ţurcanu. Alesul local spune că numele funcţionarului figurează într-un act al CNA. Declaraţiile au fost făcute în cadrul şedinţei Consiliului municipal Chişinău din 2 aprilie, transmite IPN.

Valentin Todercan a menţionat primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, îi alungă din administraţia locală pe cei oneşti, păstrându-i pe cei care încalcă legea. „Avem exemplul pretorului sectorului Râşcani, Mihai Cârlig, care l-a criticat cât de cât. În schimb, pe cei care îl pupă în locul cel mai sfânt pentru el Chirtoacă îi mângâie pe cap. Aceste persoane cu diplome false sunt filologi şi jurnalişti, a spus consilierul comunist.

Dorin Chirtoacă a spus că ştie despre acuzaţiile care i se aduc şefului adjunct de la Direcţia cultură, dar aşteaptă dovezi. „În cazul în care se va demonstra că Ianoş Ţurcanu activează cu acte false, va fi demis imediat. În momentul în care voi avea confirmarea, voi acţiona conform legii”, a subliniat Dorin Chirtoacă. 

Valentin Todercan a precizat pentru IPN că numele lui Ianoş Ţurcanu figurează într-un act privind rezultatele reviziei economico-financiare tematice la Direcţia Cultură a mun. Chişinău pe perioada 01.01.2009-01.03.2011, iniţiate în baza unor autorizaţii eliberate de fostul CCCEC. Totodată, potrivit ofiţerului de presă al CNA Angela Starinschi, în prezent Ţurcanu nu figurează în niciun dosar instrumentat de CNA.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.