Actorii restabiliți în echipă, bucuroși să revină pe scena Teatrului „A. P. Cehov”

Conflictul de la Teatrul dramatic rus de stat „A. P. Cehov” a fost aplanat, iar actorii care l-au acuzat pe fostul director, Constantin Haret, de abuz de putere au fost restabiliți în funcție. În cadrul unei conferințe de presă la IPN, actorii au spus că, timp de cinci ani, cât au durat procesele de judecată, au fost intimidați și hărțuiți la locul de muncă, iar apoi au fost  concediați nejustificat. Acum sunt recunoscători că li s-a făcut dreptate.

Actorul Iurii Andriușenko este printre cei care, în anul 2019, l-au învinuit pe Constantin Haret, de abuz de putere. Autoritatea Națională de Integritate a efectuat verificări și a emis un act de constatare, directorul urmând să fie demis, fără dreptul de a ocupa funcții publice timp de trei ani.

Iurii Andriușenko spune că actorii care s-au plâns pe director au fost intimidați. Erau excluși nefondat din repertoriu, li se retrăgeau roluri și nu erau luați în turnee.  Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității a constatat hărțuirea la locul de muncă, dar recomandările acestuia nu au fost îndeplinite. Mai mult, actorii petiționari au fost concediați.

Recent, prin decizia instanței, actorii au fost restabiliți în funcție. Această victorie confirmă faptul că legea poate proteja drepturile și interesele oamenilor și ale organizațiilor. „Am putut să demonstrăm că respectarea legii este fundamentul oricărei societăți civilizate, a menționat actorul Iurii Andriușenko.

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.