Activitatea turistică a crescut cu circa 50% în prima jumătate a anului

Agențiile și operatorii de turism au acordat servicii turistice la 142 de mii de turiști și excursioniști în ianuarie-iunie 2022 sau cu 47,8% mai mult față de ianuarie-iunie 2021, transmite IPN.

Biroul Naţional de Statistică precizează că numărul de participanți la turismul emițător  a crescut cu 32,5 mii de persoane, la turismul receptor – cu 7,3 mii de persoane și turismul intern – cu 6,2 mii de persoane. Turismul emițător și intern au deținut cea mai mare pondere în numărul total de turiști și excursioniști, revenindu-le 67,9% și, respectiv, 24,7%.

Prin intermediul agenţiilor de turism şi turoperatorilor în ianuarie-iunie 2022 au plecat în străinătate 96,5 mii de turişti şi excursionişti. Majoritatea – în scopuri de odihnă, recreere şi agrement (99,6%). Cetăţenii Republicii Moldova au preferat să călătorească preponderent în Turcia, România, Bulgaria, Egipt, Grecia și Emiratele Arabe Unite.

Numărul de turişti şi excursionişti participanţi la turismul intern în ianuarie-iunie 2022 a constituit 35,1 mii de vizitatori. Deplasarea rezidenţilor moldoveni în interiorul ţării, în scop turistic, a fost organizată în special de agenţiile de turism şi turoperatorii din municipiul Chișinău (69,7%).

Numărul cetățenilor străini care au vizitat Republica Moldova prin intermediul agențiilor de turism în ianuarie-iunie 2022 a constituit 10,4 mii de turiști și excursioniști, majoritatea fiind vizitatori de o zi.

Încasările agențiilor de turism și turoperatorilor din activitatea turistică în ianuarie-iunie 2022 au însumat 968,5 milioane de lei, înregistrând o creștere de 34,9% față de ianuarie-iunie precedent.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.