Activistul Pavel Grigorciuc cere o anchetă în legătură cu atentatul asupra lui German Gorbunțov

Activistul Pavel Grigorciuc intenționează să transmită avocaților lui German Gorbunțov materialele pe care le deține în legătură cu atentatul organizat asupra omului de afaceri la Londra, în anul 2012. Grigorciuc are convingerea că, după ce va transmite informațiile, Renato Usatîi, pe care îl numește organizatorul acestui atentat, va putea fi dat în căutare de către forțele de ordine britanice.

„Transmit aceste mărturii senzaționale lui German Gorbunțov și avocaților săi din Anglia. Asta înseamnă că, în decurs de trei luni, Marea Britanie poate emite un mandat de căutare internațională pentru Usatîi”, a spus Pavel Grigorciuc, într-o conferință de presă la IPN.

Totodată, activistul a cerut să fie inițiată o anchetă imediată în Republica Moldova. „Ucigașii și complicii grupărilor criminale nu trebuie să facă parte din clasa politică din Moldova. Dar astăzi vedem cum puterea folosește ucigași pentru scopurile sale politice”, a mai spus activistul.

Potrivit lui Pavel Grigotrciuc, Usatîi este un criminal care ar trebui să fie condamnat pe viață pentru organizarea atentatului asupra lui German Gorbunțov și a cel puțin două omoruri, dar este protejat de către autorități. Motivul ar fi că a ajuns la o înțelegere cu guvernanții să atragă asupra sa electoratul protestatar, fragmentându-l, și împiedicând astfel opoziția să se unească. „Aceasta este rolul său. Maia Sandu îl protejează pe Usatîi, câștigând astfel un slujitor devotat”, a declarat Grigorciuc.

Până la ora difuzării știrii, nici Renato Usatîi, candidat la prezidențialele din 20 octombrie, nici stafful său electoral nu a comentat acuzațiile aduse de Pavel Grigorciuc.

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.