Acţiunile Guvernului şi Parlamentului, discutate la Comisia pentru Integrare Europeană

Planul de acţiuni prioritare pentru Guvern şi Parlament pentru perioada noiembrie-decembrie 2016 a fost discutat la şedinţa Comisiei Guvernamentale pentru Integrare Europeană. Planul prevede măsuri care vizează implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană şi realizarea Foii de parcurs a acţiunilor prioritare pentru reforme, transmite IPN.

Premierul Pavel Filip a subliniat că obiectivul primordial al Republicii Moldova rămâne a fi integrarea europeană şi acest parcurs este ireversibil, indiferent de procesele politice care au loc în ţară, inclusiv în contextul alegerilor prezidenţiale. Astfel, Guvernul şi Parlamentul vor continua promovarea reformelor şi armonizarea legislaţiei conform standardelor europene în baza angajamentelor asumate.

În cadrul şedinţei s-a examinat, de asemenea, agenda reuniunilor moldo-comunitare, care urmează să aibă loc până la finele anului curent, fiind stabilite sarcinile instituţiilor de profil în acest context. Printre acestea, cea de-a doua reuniune a Subcomitetului pentru energie, mediu, politici climatice, transport şi protecţie civilă, care va avea loc în perioada 23-24 noiembrie, şedinţa Dialogului privind drepturile omului, precum şi Reuniunea la nivel înalt a parteneriatului de mobilitate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.