Acţiuni pentru susţinerea accesului la educaţie

Al doilea an consecutiv, Republica Moldova, alături de alte circa 100 de ţări, organizează diverse evenimente menite să atragă atenţia autorităţilor şi a cetăţenilor la susţinerea accesului copiilor la educaţie de calitate. În Republica Moldova, Săptămâna Globală pentru Acţiune a fost inaugurată pe 5 mai, de către Alianţa ONG-urilor active în domeniul protecţiei sociale a copilului şi familiei (APSCF), printr-o expoziţie cu pancarte sociale în scuarul monumentului Ştefan cel Mare din centul capitalei, transmite IPN.

Preşedinte APSCF, Stela Vasluian, a declarat că anul 2015 marchează 15 ani de angajamente politice a comunităţii globale faţă de educaţia pentru toţi – prin Forul de la Dakar şi asumarea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului. „Acesta este un moment de bilanţ şi noi planuri. Doar de cetăţeni şi guverne depinde cum vor arăta şi de ce succese se vor bucura următorii 15 ani în domeniul educaţiei”, a notat Stela Vasluian.

Agenda Săptămânii Globale pentru Acţiune în Republica Moldova include prezentări de  materiale de comunicare care vor arăta experienţele educaţionale personale a 6 tineri născuţi în anul 2000. La fel, va fi organizată o conferinţă de presă, la care vor fi trecute în revistă realizările obiectivelor educaţiei pentru toţi în Republica Moldova. Totodată, vor fi formulate  recomandări din partea experţilor în domeniu pentru perioada post 2015.

Săptămâna Globală pentru Acţiune este parte a proiectului „Dinamizarea Procesului de Educaţie Incluzivă în Republica Moldova”, implementat de către APSCF, cu sprijinul Copil, Comunitate, Familie Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.