Acțiuni pentru obținerea dreptului de a exporta în UE carne de pasăre și ouă de categoria B

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor urmează să prezinte informații complete privind acreditarea laboratoarelor la standardul internațional ISO 17025 și pregătirea operatorilor naționali din domeniul fabricării produselor de origine animalieră. Acțiunea face parte din cele stabilite, împreună cu Ministerul Economiei și Infrastructurii, și care urmează a fi realizate în termen de o săptămână, transmite IPN.

Subiectul a fost discutat la o ședință de lucru, convocată de ministrul Chiril Gaburici, pentru a evalua implementarea Planului de Acțiuni pe termen scurt pentru obținerea de către Republica Moldova a dreptului de a exporta în Uniunea Europeană carne de pasăre și ouă de categoria B. Un alt subiect pus în discuție a fost și tranzitul produselor compuse prin Uniunea Europeană.

Pentru a fi eligibilă în exportul produselor de origine animalieră, Republica Moldova trebuie să treacă cu succes misiunea de audit a DG-Sante, care este preconizată pentru luna septembrie a anului curent.

În termen de o săptămână, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor urmează să prezinte informații complete privind acreditarea laboratoarelor la standardul internațional ISO 17025 și pregătirea operatorilor naționali din domeniul fabricării produselor de origine animalieră.

Exporturile produselor moldovenești pe piața UE în perioada anului 2018 au atins o valoare de 1,86 miliarde de dolari, reprezentând 68,79% din totalul exporturilor Republicii Moldova. Exportul produselor agricole pe piața UE a constituit 589,6 milioane de dolari, ceea ce constituie 34,16% din totalul exporturilor în UE.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.