Acordul de Asociere este profitabil pentru Moldova, dar şi pentru UE, preşedinte APCE

Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană este profitabil atât pentru Republica Moldova, cât şi pentru UE, dar şi extrem de important pentru toate ţările din regiune. Declaraţia îi aparţine preşedintelui Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Jean-Claude Mignon, care efectuează o vizită de lucru la Chişinău, transmite IPN.

„Comisarul european, Stefan Fule, a făcut foarte mult pentru ca acest acord să fie semnat la Vilnius. Comisia Europeană şi Asambleea Parlamentară susţin întru totul acest demers. Noi, cei de la Consiliul Europei, sperăm că va fi găsită o soluţie foarte rapidă în privinţa liberalizării regimului de vize. Semnarea acestui acord este râvnită demult de Moldova şi ar putea constitui o probă a încrederii pe care o acordă UE ţării voastre”, a menţionat Jean-Claude Mignon, într-un briefing de presă.

Preşedintele APCE a subliniat că Republica Moldova îşi respectă angajamentele pe care le-a luat vizavi de Consiliul Europei în 1995 şi a reiterat susţinerea acordată Chişinăului în vederea soluţionării conflictului transnistrean.

„Pentru noi Republica Moldova este un stat suveran, indivizibil, integru şi acea contribuţie pe care poate să o aducă Consiliul Europei la soluţionarea acestui conflict este un lucru foarte important. Consiliul Europei mizează foarte mult pe rezolvarea acestei probleme. În cadrul vizitei pe care o voi efectua în regiunea transnistreană, voi reitera, pentru a treia oară, acea propunere pe care am făcut-o anterior, de colaborare între Sovietul Suprem al regiunii şi Parlamentul Republicii Moldova”, a mai spus Jean-Claude Mignon.

Preşedintele APCE, Jean-Claude Mignon, vizitează pentru a treia oară Republica Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.