Acord moldo-roman pentru retransmiterea programelor TRM şi Societăţii Române de Televiziune

Un acord între guvernele Republicii Moldova şi României privind colaborarea  în domeniul retransmiterii serviciilor de programe ale radiodifuzorilor publici urmează să fie semnat în curând. Executivul de la Chişinău a decis iniţierea negocierilor şi a aprobat textul preventiv al documentului, transmite IPN.

Prin această înţelegere, părţile vor garanta libertatea de recepţie şi de retransmitere pe teritoriile celor două state a serviciilor de programe ale radiodifuzorilor publici –  Compania Teleradio-Moldova (TRM) şi Societatea Română de Televiziune, fără a impune careva condiţii, fără licenţă sau autorizare prealabilă.

Semnarea acordului are la bază Declaraţia comună privind instituirea unui parteneriat strategic pentru integrarea europeană, din 27 aprilie 2010.

Acordul se prevede a fi încheiat pe o perioadă de 10 ani, cu posibilitatea de a fi prelungit automat tot pentru 10 ani, dacă niciuna dintre părţi nu va comunica celeilalte, cu cel puţin 6 luni înainte de expirarea termenului de valabilitate, despre încetarea acestuia.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.