Acestui Guvern trebuie să i se dea o şansă, ambasadorul SUA

Ambasadorul Statelor Unite la Americii la Chişinău, William Moser, consideră că politicienilor care au format noul Guvern moldovean trebuie să li se dea o şansă ca să demonstreze dacă îşi îndeplinesc promisiunile făcute. Diplomatul a făcut această declaraţie în cadrul emisiunii „Moldova în direct” la postul public de televiziune, transmite IPN.

William Moser afirmă că nu este nimic rău în faptul că politicienii de la guvernare au partajat între ei ministere şi instituţii, dar el consideră că oamenii aleşi în funcţii trebuie să lucreze în interesul cetăţenilor şi nu în cel al partidelor. De asemenea, diplomatul a mai remarcat că Republica Moldova trebuie să lupte aprig pentru a combate corupţia şi justiţia selectivă.

Potrivit a ambasadorului, şi opoziţia ar trebui să joace un rol constructiv în viaţa politică, deoarece astfel de poziţie este fundamentală pentru democraţie.

William Moser s-a referit în cadrul emisiunii şi la situaţia din sistemul bancar moldovenesc. „Comunitatea internaţională încă este îngrijorată de situaţia din sistemul bancar din Moldova”, a precizat oficialul. Ambasadorul a comunicat că s-a adresat de mai multe ori autorităţilor să fie îmbunătăţit cadrul legal. A fost schimbat ceva, spune el, dar mai sunt probleme. William Moser s-a adresat către Banca Naţională a Moldovei să nu permită mişcările dubioase ale băncilor comerciale.

Diplomatul a afirmat că vrea ca politicienii moldoveni să muncească pentru popor, iar cetăţenii să fie activi şi să ceară rezultate de la cei care conduc ţara.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.