Accesul transportului privat pe teritoriul cimitirelor din capitală va fi restricționat

În două-trei zile, pe teritoriul cimitirelor din capitală va fi restricționat accesul transportului privat. Primăria capitalei explică măsura prin intervenția serviciilor de 

salubrizare și amenajare, transmite IPN.

Astfel, începând cu data de 20 aprilie, va fi limitat accesul automobilelor pe teritoriul Cimitirului „Sf. Lazăr” din strada Doina, iar din 21 aprilie – pe teritoriile celorlalte cimitire și anume: Cimitirul Central din strada A. Mateevici; Cimitirul „Catolic” din strada Trandafirilor; Cimitirul „Sf. Treime” din Șoseaua Muncești; Cimitirul „Sculeni” din stradela Călărași și Cimitirul „Șt. Ciobanu” din str. Decembriștilor.

De Paștile Blajinilor, în zilele de 23 și 24 aprilie, Primăria va organiza transport gratuit până la Cimitirul „Sfântul Lazăr” din strada Doina. Ca și în anii precedenți, vor fi introduse suplimentar rutele de autobuz: „C” și „D”, iar unitățile de transport de pe ruta de autobuz numărul 27 vor fi suplinite. Pe aceste trei rute, pasagerii vor putea circula gratuit.

Transportul de pe ruta „C” va porni de pe strada Vasile Alecsandri, deplasându-se pe străzile Alexandru cel Bun, Pușkin, Ierusalim, Grigore Vieru, Renașterii Naționale, Poștei, Putnei, Vasile Badiu și strada Doina (Cimitirul „Sf. Lazăr”). Înapoi, autobuzele vor porni de pe strada Doina, deplasându-se pe străzile Vasile Badiu, Calea Orheiului, bulevardul Renașterii Naționale, Albișoara și până la Vasile Alecsandri.

Autobuzele de pe ruta „D” vor porni de pe bulevardul Renașterii Naționale, deplasându-se pe Calea Orheiului, strada Ceucari, Socoleni și până la Cimitirul „Sfântul Lazăr”. Returul va urma același traseu.

Și autobuzul nr. 27 va porni de pe bulevardul Renașterii Naționale și se va deplasa pe strada Tudor Vladimirescu, Kiev, bulevardul Moscova, Studenților, Socoleni și până la Cimitirul „Sfântul Lazăr”. Returul va fi pe același traseu.

De asemenea, în aceste două zile, microbuzele cu nr. 126, nr. 132, nr. 134, nr. 154, nr. 162, nr. 180, nr. 184 și nr. 189 vor circula până la Cimitirul „Sfântul Lazăr”.

De Paștile Blajinilor, circulația transportului, cu excepția transportului public, pe strada Doina, tronsonul cuprins între strada Socoleni și intrarea principală în Cimitirul „Sfântul Lazăr”, va fi sistată.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.