Acces la servicii de stomatologie sub anestezie generală pentru persoanele cu dizabilități, din 1 iunie

Serviciul de asistență medicală stomatologică sub anestezie generală pentru persoanele cu nevoi speciale, copii și adulți, în condiții de staționar, va fi funcțional începând cu 1 iunie lanul curent. Un ordin în acest sens a fost semnat de ministra sănătății, Ala Nemerenco. Serviciul este în premieră pentru Republica Moldova, transmite IPN.

Potrivit Ministerului Sănătății, serviciul va acorda asistență stomatologică gratuită copiilor în cadrul Institutului Mamei și Copilului, Clinica „Emilian Coțaga”, iar adulților – în cadrul Institutului de Medicină Urgentă. Acesta va fi dotat cu toate resursele necesare pentru ca persoanele cu nevoi speciale să beneficieze de îngrijiri medicale de înaltă calitate.

Potrivit aceluiași ordin, comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătății în domeniile stomatologiei și anesteziei și terapiei intensive, de comun cu USMF, vor prevedea în Curricula de formare continuă a specialiștilor stomatologi, anesteziologi, reanimatologi, specificul prestării serviciilor stomatologice sub anestezie generală persoanelor cu nevoi speciale, copii și adulți.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.