AAC atenționează despre căderea serviciilor Microsoft care a afectat mai multe aeroporturi

Autoritatea Aeronautică Civilă atenționează că o defecțiune tehnică a serviciilor Microsoft/Windows a afectat mai multe aeroporturi din lume din cauza unui software de securitate cibernetică, Falcon Sensor, dezvoltat de compania CrowdStrike. Pasagerilor le este recomandat să verifice panoul online înainte de a porni spre aeroport, transmite IPN.

Aeroportul Internațional Chișinău precizează că sistemele sale informatice activează la momentul de față fără perturbări. Totuși, unele companii aeriene au fost afectate pe segmentul sistemelor de rezervări, ceea ce face mai dificilă procedura de înregistrare la zbor și poate genera rețineri pe motiv că procedura check-in-ului urmează a fi efectuată manual.

Călătorii sunt îndemnați să consulte tabloul online al aeroportului pentru a verifica statutul zborului și să se prezinte la aeroport cu cel puțin trei ore înainte de zborul planificat.

Potrivit Autorității Aeronautice Civile, problema majoră a sistemului de operare Windows a cauzat haos la nivel mondial, afectând în special aeroporturile din Europa și SUA. Microsoft a anunțat că investighează aceste defecțiuni și lucrează la remedierea lor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.