A început prelucrarea datelor recensământului. Rezultatele se vor afla anul viitor

Biroul Naţional de Statistică a început prelucrarea datelor de la Recensământul populaţiei şi al locuinţelor 2014. Conform calendarului publicat, diseminarea datelor recensământului se preconizează în trimestrul I al anului viitor, iar prezentarea lor publică urmează să aibă loc pe 31 martie 2017, transmite IPN.

În procesul de prelucrare a datelor sunt încadraţi circa 200 de operatori, care lucrează în 2 schimburi. Operatorii de introducere şi codificare a datelor au fost instruiţi, în perioada 5-8 aprilie, la cursurile organizate cu susţinerea Fondului Naţiunilor Unite pentru Populaţie (UNFPA).

Pentru prelucrarea datelor au fost recepţionate 100 de laptopuri în baza contractului de comodat, cu titlu gratuit, dintre BNS şi Comisia Electorală Centrală. Laptopurile sunt securizate, nu au acces la reţeaua de internet şi posibilităţi de copiere/transmitere a informaţiei pe orice suport (SD card, USB stick, DVD etc.). Pentru a asigura protecţia confidenţialităţii datelor, sala de calculatoare va fi sub supraveghere video.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.