A început controlul comun pe segmentul frontierei moldo-ucrainene

Acordul privind controlul comun la granița Republicii Moldova cu Ucrainaa intrat de astăzi, 18 aprilie, în vigoare, transmite IPN.

„Am început cu punctul de frontieră Cuciurgan-Pervomaisk. De dimineață am fost informat, că au trecut acest control deja de patru mașini. Trebuie să ne mișcăm repede și să extindem acest control în comun la toate celelalte puncte de frontieră. Este în folosul și confortul agenților economici, dar și a cetățenilor ambelor țări”, a declarat premierul Pavel Filip la ședința cabinetului de miniștri de miercuri, 18 aprilie.

În altă ordine de idei, Pavel Filip a spus că a avut loc prima licitație pentru a selecta agenții economici, ce vor construi sau reabilita cei 1200 km de drumuri în 1200 de localități, precum s-a fost promis.

„Intenția noastră este să finalizăm până la 26 aprilie cu licitațiile, astfel ca acele companii, care vor fi selectate, să înceapă a lucra, luând în considerație că și starea vremii s-a îmbunătățit și se poate lucra”, a mai adăugat Pavel Filip.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.