A fost stabilită perioada de prohibiție la pescuit

Pescuitul se interzice timp de 60 de zile consecutive, în perioada de la 9 aprilie până la 7 iunie inclusiv, de la intersecția râului Prut cu frontiera de nord a Republicii Moldova cu Ucraina până la satul Teţcani, lacul de acumulare Costeşti-Stînca și pe sectorul de la barajul nodului hidrotehnic Costeşti-Stînca până la satul Giurgiuleşti. Perioadele de prohibiție se referă la pescuitul sportiv, amator și de agrement al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii, transmite IPN.

Timp de 67 de zile consecutive, în perioada de la 10 aprilie până la 15 iunie inclusiv, este interzis pescuitul în Nistru pe sectorul de la satul Naslavcea până la orașul  Camenca, în lacul de acumulare Dubăsari, în sectoarele de la barajul Centralei Hidroelectrice Dubăsari până la satul Palanca (km 28) și în brațul Turunciuc, și în lacul Cahul.

De asemenea, se interzice pescuitul timp de 82 de zile consecutive, în perioada de la 10 aprilie până la 30 iunie, pe râurile Ciorna, Răut, Ichel, Bîc şi Botna afluenți ai fluviului Nistru, cu excepția obiectivelor acvatice piscicole artificiale construite pe ele, pe râurile Larga, Vilia, Lopatnic, Gârla Mare, Tigheci afluenți ai râului Prut, cu excepția obiectivelor acvatice piscicole artificiale construite pe ele, în bălțile Manta, și pe râurile Cogîlnic, Cahul, Ialpug, cu excepția obiectivelor acvatice artificiale construite pe ele.

Pescuitul este interzis și în perioada 9 aprilie-30 iunie  în obiectivele acvatice piscicole, altele decât cele atribuite pentru activităţi în domeniul pisciculturii, cu excepţia măsurilor tehnologice piscicole.

Pe tot parcursul anului este interzis pescuitul la 100 m în amonte şi în aval de podurile de peste fluviul Nistru şi râul Prut, la gura de vărsare în râul Prut a afluenților Larga, Vilia, Lopatnic, în canalul de evacuare al Centralei Termoelectrice din Moldova, în lacul de acumulare Cuciurgan la o distanță de 500 m spre nord și sud de la confluență și de 300 m în largul lacului, în fluviul Nistru pe sectorul în amonte de la barajul Centralei Hidroelectrice Dubăsari până la km 362. La fel, în obiectivele acvatice piscicole naturale este interzis pescuitul speciilor incluse în Cartea Roșie a Republicii Moldova și a morunașului în bazinul fluviului Nistru.

Se interzice folosirea mijloacelor de transport acvatic de către persoane particulare în obiectivele acvatice piscicole naturale în perioada de prohibiție și în locurile interzise pentru pescuit.

Încălcarea regulilor atrage răspundere în conformitate cu legislația în vigoare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.