A fost recuperat corpul bărbatului înecat în Nistru la Delacău

Bărbatul de 45 de ani care s-a înecat în râul Nistru în satul Delacău, raionul Anenii Noi, a fost găsit de scafandrieri. Potrivit organelor de drept, după ce a consumat băuturi alcoolice,  bărbatul a mers să se scalde și nu a mai ieșit la suprafață, transmite IPN.

Corpul neînsuflețit al persoanei înecate a fost depistat cu ajutorul aparatajului specializat și extras la mal în după amiaza zilei de 20 august, precizează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Salvatorii atenționează populația să respecte regulile de siguranță la scăldat. Pentru a preveni șocul termic și incidentele tragice în apă, este esențial să fie evitat scăldatul în condiții de temperaturi extrem de ridicate. Analiza statistică arată că majoritatea victimelor înecului în perioada estivală sunt bărbați care au intrat în apă după consumul de băuturi alcoolice. În condiții de temperaturi înalte și sub influența alcoolului, tensiunea arterială poate fluctua brusc, provocând pierderea cunoștinței și ducând, în cele din urmă, la cazuri de înec.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE