A fost lansat Raportul de monitorizare a CSM

Sistemul judecătoresc continuă să se confrunte cu mai multe probleme cum ar fi repartizarea aleatorie a dosarelor, repartizarea bugetelor sau promovarea nejustificată a unor judecători. Problemele au fost constatate în Raportul de monitorizare a Consiliului Superior a Magistraturii(CSM), lansat luni, 23 mai, de către Centrul de Resurse Juridice din Moldova (CRJM), transmite IPN.

Ion Guzun, coordonator de proiecte în cadrul CRJM, a declarat, în cadrul conferinţei de lansare a Raportului, că au fost constatate mai multe cazuri privind repartizarea necorespunzătoare a bugetelor. „Au fost repartizate sume considerabile unor judecătorii mici, deşi se ştia că urmează a fi lichidate în urma optimizării judecătoriilor. Iar la Judecătoria Ungheni, care în urma optimizării va deservi mai multe raioane, au fost repartizate mijloace financiare insuficiente. Din această cauză nu poate fi finalizată construcţia unui nou sediu al Judecătoriei Ungheni”, a spus Ion Guzun.

Nadejda Hriptievschi, coordonatoare de proiecte în cadrul CRJM, a menţionat că există multe semne de întrebare la capitolul ce ţine de repartizarea aleatorie a dosarelor, dar şi de corectitudinea promovării cadrelor judecătoreşti. „Acesta este cel de al treilea raport de monitorizare a CSM. De fiecare dată constatăm aceleaşi probleme”, a spus Hriptievschi.

Raportul de monitorizare a CSM urmează va fi publicat peste două săptămâni, timp în care CSM urmează să se expună asupra lui.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.