A fost lansat Programul național de modernizare a sistemului de siguranță rutieră

Treizeci și șase de noi camere de monitorizare a circulației rutiere, zece dintre care sunt în capitală, au fost puse în funcțiune la 10 februarie, în cadrul primei etape a Programului național de modernizare tehnologică a sistemului de siguranță publică și rutieră, transmite IPN.

Alexandru Putere, directorul Serviciului Tehnologii Informaționale al Ministerului Afacerilor Interne, a menționat la lansarea programului că, potrivit statisticilor, jumătate din numărul total de infracțiuni comise în locurile publice au loc pe străzi.

De asemenea au fost deschise 23 de posturi noi de supraveghere. Cinci din ele sunt în municipiul Chișinău, iar celelalte – în raioanele țării.

Sistemul va monitoriza încălcările comise de către șoferi. Datele privind numerele de înmatriculare ale automobilelor și numele proprietarilor mijloacelor de transport vor fi procesate și va avea loc tipărirea automatizată a proceselor-verbale.

După 6-12 luni, va fi lansată a doua etapă a programului, în care monitorizarea traficului rutier se va extinde pe alte traseele din țară. De asemenea, va fi modernizat sistemul de monitorizare din capitală.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.