A fost creată Liga bancherilor din Moldova

În Republica Moldova a fost constituită Liga bancherilor. Membrii fondatori ai acesteia sunt 5 bancheri cu experienţă de peste 20 de ani. Informaţia a fost comunicată de către preşedintele ligii, Dumitru Ursu, în cadrul unei conferinţe de presă, marţi, 4 iunie, transmite IPN.

Liga bancherilor, constituită la 15 aprilie, este o asociaţie neguvernamentală, apolitică, nonprofit. Îşi desfăşoară activitatea în baza principiilor libertăţii de asociere, egalităţii în drepturi a tuturor membrilor, liberei exprimări a opiniei de către membrii săi, autoadministrării şi autogestiunii.

Eligibili pentru calitatea de membru sunt persoanele care au un stagiu de muncă în sistemul bancar de cel puţin 5 ani, au reputaţie bună, nu au antecedente penale şi sunt recomandaţi de către alţi membri ai ligii. Pe lângă membrii fondatori şi cei activi, este şi al treilea tip – membru de onoare. Din categoria aceasta pot face parte personalităţi marcante din ţară şi de peste hotare, care au contribuit la dezvoltarea sectorului financiar şi bancar.

Liga este creată în scopul promovării şi consolidării rolului industriei bancare în economia naţională, susţinerii imaginii şi demnităţii profesionale a bancherului în societate. Liga îşi va exprima poziţia consolidată a membrilor săi cu privire la politicile economice şi financiar-bancare promovate de autorităţi. De asemenea, va organiza dezbateri publice, conferinţe şi întruniri pentru a se expune pe marginea situaţiei din sistemul financiar-bancar. Sunt prevăzute şi activităţi comune cu alte asociaţii şi uniuni.

Organele de conducere ale ligii sunt: Adunarea Generală, Consiliul de Administrare, preşedintele şi Comisia de cenzori. Patrimoniul şi sursele de finanţare vor fi formate din cotizaţiile membrilor, sponsorizări şi donaţii, dar şi din veniturile realizate din activitatea economică.

Dumitru Ursu a mai spus că Liga bancherilor îşi propune că colaboreze intens cu mass-media. Este în proces de elaborare pagina electronică a asociaţiei pentru a asigura transparenţa activităţii acesteia.

  • dumitru ursu despre constituirea ligii.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.