A fost atins pragul de validare a alegerilor prezidențiale

Pragul de validare a alegerilor prezidențiale în Republica Moldova a fost atins. Puțin după ora 14.30, au votat 953 de mii de alegători, ceea reprezintă 33,3% din numărul celor înscriși în listele electorale. La prezidențialele din anul 2020, pragul de validare a fost atins în jurul orei 16.00, transmite IPN.

Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, în municipiul Chișinău au votat circa 215 mii de alegători, ceea ce constituie o prezență la vot de circa 33%. În municipiul Bălți, rata de participare depășește 31%, iar în municipiul Cahul depășește 27%. În UTA Găgăuzia, prezența la vot depășește 30%.

Raportul dintre femei și bărbați printre votanți este, la nivel de țară, de 53,8% la 46,2%.

Pe criterii de vârstă, procentul votanților arată în felul următor:



În ceea ce privește rata de participare la referendumul republican constituțional, datele se colectează din teritoriu de la birourile electorale ale secțiilor de votare, iar raportarea se face manual, prin numărarea semnăturilor din listele electorale și transmiterea prin telefon și email a datelor. De aici rezultă întârzierea raportării cifrelor pentru referendum. Până la ora 12.00, la referendum au participat 442 331 de persoane, ceea ce reprezintă 16,14%. Datele actualizate vor fi prezentate de CEC la ora 16.00.

Secțiile de votare sunt deschise până la ora 21.00, iar în caz de necesitate, programul acestora poate fi prelungit cu două ore.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.