A fost aprobat Programul activităților de reintegrare a țării pentru anul 2023

Guvernul a aprobat Programul activităților de reintegrare a țării pentru anul 2023. Acesta cuprinde 26 de proiecte pentru dezvoltarea și modernizarea instituțiilor medico-sanitare, celor din sistemul educațional, din domeniul culturii și sportului, precum și alte activități conexe realizării obiectivului guvernamental de reintegrare a țării, transmite IPN.

„Conform priorităților declarate la etapa lansării competițiilor proiectelor au fost selectate și vor fi implementate, în localitățile din Zona de Securitate, 11 proiecte de dezvoltare și de modernizare a instituțiilor din sistemul educațional, șapte proiecte de reparație a instituțiilor de cultură, sport și medico-sanitare și șapte proiecte de amenajare a zonelor de agrement și a altor spații publice”, a declarat vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian.

Potrivit proiectului, grădinița „Andrieș” din satul Onițcani, raionul Criuleni, urmează să fie dotată cu mobilier și echipamente culturale. La Liceul teoretic „Mihai Eminescu” din Dubăsari urmează să fie renovate rețelele electrice interne. Un alt proiect selectat presupune renovarea cantinei școlare din cadrul Liceului teoretic Doroțcaia, raionul Dubăsari. Mai este planificată termoizolarea pereților Grădiniței „Izvoraș” din satul Bălăbănești, raionul Criuleni etc.

Documentul mai prevede acordarea unui ajutor material unic în valoare de 100 mii lei pentru dotarea a opt instituții de învățământ. Este vorba despre Liceul teoretic ,,Lucian Blaga” din Tiraspol, Liceul teoretic ,,Alexandru cel Bun” din Bender, Liceul teoretic ,,Ștefan cel Mare și Sfânt” din Grigoriopol, Liceul teoretic ,,Evrica” din Râbnița, Liceul teoretic ,,Mihai Eminescu” din Dubăsari, Școala de tip internat pentru copii rămași fără ocrotirea părintească din Bender, Gimnaziul Roghi din Dubăsari și Gimnaziul ,,Constantin Sucitu” din Corjova, raionul Dubăsari.

Printre activitățile planificate se mai regăsesc instalarea turnului de apă în satul Gura Bâcului, raionul Anenii Noi, amenajarea terenului de joacă și agrement în satul Molovata, raionul Dubăsari, precum și forarea sondei arteziene în satul Vadul Rașcov, raionul Șoldănești și construcția Unității de Salvatori și Pompieri Holercani, raionul Dubăsari etc.

Pentru finanțarea activităților de reintegrare a țării sunt prevăzute mijloacele financiare în sumă de 15 milioane de de lei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.