A abuzat sexual fata pe care soția a luat-o sub tutelă

Un bărbat de 57 de ani a fost condamnat la 11 ani de închisoare pentru că a abuzat sexual copila pe care soția sa a luat-o sub tutelă. Totul a început pe când fata avea 14 ani și a durat pe parcursul a anilor 2021-2023, transmite IPN.

Potrivit Procuraturii Generale, soția inculpatului avea calitatea de tutore al fetei. Totodată, și bărbatului îi reveneau obligațiuni de îngrijire, protecție și educare a minorei, în calitate de membru de familie. S-a stabilit că pe parcursul anilor 2021-2023, bărbatul a determinat copila să întrețină cu el periodic acte sexuale, manifestând un comportament fizic și verbal necuvenit și ilegal.

Raportul de evaluare psihologică a minorei a scos în evidență existența unor semne specifice copiilor victime ale abuzului sexual, expunere la abuz fizic și emoțional, stres posttraumatic, anxietate generalizată.

Atunci când a aflat că victima, împreună cu soția sa, au depus plângere la poliție, le-a cerut să-și retragă plângerea și le-a amenințat cu moartea, menționând că le va „tăia pe bucăți”.

Inculpatul a pledat nevinovat. Acesta se află în arest preventiv, iar cei 11 ani de închisoare urmează să-i execute în penitenciar de tip semiînchis. Sentința este cu drept de apel.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.