9 milioane de euro, ajutor financiar din Danemarca

Danemarca va acorda Moldovei un nou suport financiar de peste 9 milioane de euro. Anunțul aparține subsecretarului ministerului danez de externe Ole Thonke, care participă la Chișinău la Conferința Ministerială a Platformei de Parteneriat pentru Moldova, transmite IPN.

Din suma totală a ajutorului financiar, 2,7 milioane de euro sunt destinați pentru eficiență energetică, tot atât - pentru combaterea dezinformării, 2 milioane - pentru dezvoltarea capacității sectorului de securitate, 1,3 milioane de euro sunt în calitate de suport electoral, iar 700 de mii de euro - pentru domeniul egalității de gen.

Noul suport financiar completează asistența Danemarcei în proiecte și programe cu o valoare totală de peste 40 de milioane de euro, precizează Ambasada Regatului Danemarcei în Chișinău.

Oficialul danez Ole Thonke a declarat că „asistența din partea Danemarcei va consolida cooperarea în domeniile prioritare, în strânsă colaborare cu autoritățile și organizațiile societății civile din Moldova, și că acum, mai mult ca niciodată, este important să consolidăm reziliența, securitatea și stabilitatea în Moldova”.

Peste 65 de delegații s-au reunit la cea de-a cincea ediție a Conferinței Ministeriale a Platformei de Parteneriat pentru Republica Moldova. La evenimentul care se desfășoară marți la Chișinău participă miniștri, viceminiștri, secretari de stat ai ministerelor de externe din statele partenere, reprezentanți ai corpului diplomatic și organizațiilor internaționale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.