8685 de copii au fost înscriși în clasa I în municipiul Chișinău

Peste 8600 de copii au fost înscriși în clasa I din instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău pentru anul școlar 2024-2025. Rezultatele au fost anunțate de șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, la încheierea celei de-a doua etape de înscriere, transmite IPN.

Pentru copiii care nu s-au regăsit pe listele instituțiilor de învățământ urmează o a treia etapă de admitere, ultima. În perioada 20-30 august, părinții vor putea depune dosarele, în format fizic, la instituțiile care mai au locuri disponibile. Informațiile detaliate vor fi publicate pe site-ul Direcției generale educație, tineret și sport și al Primăriei municipiului Chișinău. În total rămân disponibile 1272 de locuri, a precizat Andrei Pavaloi. Directorii instituțiilor care au mai multe solicitări decât locuri disponibile vor transmite părinților unde se pot înscrie la școală.

În conformitate cu planul de înmatriculare aprobat de către Direcția generală educație, tineret și sport, în acest an a fost planificată înscrierea peste 10400 de copii repartizați în 368 de clase.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.