80 de tineri din instituţii de timp internat au primit burse de studiu

80 de tineri de la diferite instituţii de timp internat din Republica Moldova au primit burse de studiu. Beneficiarii provin din 20 de instituţii din diferite regiuni ale ţării şi au fost selectaţi în cadrul unui concurs organizat de Centrul de Informaţii Universitare (CIM). Directorul executiv al CIM, Angela Muşet, a menţionat că bursele sunt utilizate pentru acoperirea necesităţilor curente, transmite IPN.

La concursul „Burse pentru tineri din instituţiile de tip internat” au participat, în total, 126 de candidaţi. Aceştia au primit burse în sumă de până la 12 mii de lei, în funcţie de perioada de studii. Directorul CIM a menţionat că la selectarea bursierilor  s-a ţinut cont atât de aspectul social, cât şi de reuşitele academice. „Am avut copii din medii nefavorabile, atât cu stare socială foarte grea, dar care au dat dovadă că ţin piept studiilor. S-a solicitat şi o notă medie pentru toţi anii – a fost 7,5 şi condiţia pentru a reaplica la acest concurs este nevoie să menţii cel puţin această notă”, a menţionat Angela Muşet.

Potrivit ei, dosarele înaintate la concurs au fost examinate de o comisie de experţi, formată de reprezentaţi ai Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Ministerului Educaţiei şi ai mediului academic. Din numărul total de burse, jumătate sunt oferite participanţilor ediţiei precedente a proiectului pentru susţinerea acestora în continuare la studii. Celelalte 40 de burse au fost oferite tinerilor care în anul 2015 au absolvit o instituţie de tip internat şi, care au continuat studiile la şcoli de meserii, licee profesionale, licee teoretice, colegii şi universităţi, începând cu toamna anului 2015.

Ministra muncii, Stela Grigoraş, a menţionat că prioritatea Ministerului este de a atrage noi parteneri în procesul de susţinere a copiilor şi tinerilor, care au fost încadraţi în instituţiile rezidenţiale. „Acest model de colaborare şi de responsabilitate socială între reprezentanţii statului, oamenii de afaceri şi societatea civilă va ajuta tinerii să facă şcoală, să obţină o profesie. Astfel se vor integra mai uşor în societate”, a menţionat ministra.

Proiectul „Burse pentru tineri din instituţii de tip internat” a fost lansat în luna octombrie 2010. În cadrul celor cinci ediţii anuale au fost oferite 415 burse în valoare totală de peste 4 milioane de lei. Proiectul este susţinut financiar de Fundaţia Orange Moldova.

  • angela muset despre burse.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.