80 de milioane de dolari pentru drumurile locale din Moldova

Banca Mondială va acorda 80 de milioane de dolari pentru reabilitarea drumurilor locale din Republica Moldova. Prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu managerul de ţară al Băncii Mondiale în Moldova, Alex Kremer, în cadrul căreia cei doi oficiali au remarcat caracterul dinamic al relaţiilor bilaterale şi oportunităţile de consolidare a cooperării între Guvern şi Banca Mondială, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al executivului, prim-ministrul a apreciat  documentul elaborat de experţii Băncii Mondiale „Analiza performanţei şi lecţiilor învăţate”. Acesta reprezintă un rezumat al implementării Strategiei de parteneriat cu Moldova pentru perioada 2014-2017. Pavel Filip a evidenţiat că recăpătarea încrederii partenerilor de dezvoltare este extrem de importantă, iar deblocarea asistenţei externe va impulsiona ritmul de implementare a agendei de reforme.

Oficialii s-au referit şi la unele aspecte tehnice ce ţin de pregătirea şi lansarea unor proiecte finanţate de Banca Mondială. În context, Alex Kremer a informat că a fost semnat Acordul de finanţare privind proiectul de îmbunătăţire a drumurilor locale, ce prevede acordarea asistenţei de 80 de milioane de dolari pentru proiecte de reabilitare a drumurilor locale (peste 300 km), acesta urmând a fi semnat şi ratificat de autorităţile Republicii Moldova.

De asemenea, au fost abordate aspecte privind implementarea proiectelor ce vizează reformele de modernizare a sistemului fiscal şi a sectorului energetic, dar şi a pregătirii unui nou proiect de suport bugetar în perspectiva semnării noului Acord cu FMI.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.