71% din proiectele înregistrate în Parlament sunt inițiative legislative ale deputaților

Cele mai multe inițiative legislative aparțin deputaților fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate, 62% din acestea fiind examinate și votate. 5% din proiectele de legi elaborate de deputații fracțiunilor din opoziția parlamentară au fost promovate și adoptate, se menționează în Raportul „Monitorizarea activității Parlamentului de legislatura a XI-a în perioada 2021 – 2022”. Numărul proiectelor care îi revine unui deputat din diferite fracțiuni variază între 1 și 3 proiecte, transmite IPN.

Cele mai multe proiecte de legi semnate în mod individual de un singur deputat au fost înaintate de Vladimir Bolea (PAS) – 19 proiecte și de Dan Perciun (PAS) – 15. Deputații Ilan Șor (PPȘ) și Chiril Tatarlî (BCS) nu au semnat în calitate de autori niciun proiect de lege, iar deputatul Fiodor Gagauz (BCS) și fosta deputată Alla Dolință (BCS) au semnat câte două proiecte de legi în legislatura curentă.

Deputații sunt autori a 71% din proiectele de legi înregistrate în Parlamentul Republicii Moldova în perioada iulie 2021-iulie 2022.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.