7 tinerii cu dizabilităţi au fost premiaţi pentru activism şi activitate prodigioasă

Şapte tineri cu dizabilităţi au fost premiaţi la festivalul internaţional „Filmul fără bariere” pentru activism şi activitate prodigioasă. În cadrul unui proiect de parteneriat public-privat, desfăşurat în perioada septembrie-noiembrie, tinerii au capsat la facturile pentru energia electrică pliante informative despre educaţia fără violenţă. În total, circa 700 de mii de familii din Moldova au fost informate pe această cale despre problema violenţei domestice şi despre drepturile copiilor de a creşte şi a învăţa într-un mediu non-violent, transmite IPN.

În cadrul ceremoniei de premiere, ministrul muncii, protecţiei sociale şi familiei, Valentina Buliga, a mulţumit Asociaţiei „Motivaţi” pentru implicarea pe parcursul anilor în procesul incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilităţi în societate.

Reprezentanta UNICEF în Republica Moldova, Nune Mangasaryan, a menţionat că societatea trebuie să ofere acestei categorii posibilitatea să se manifeste pe deplin, deoarece oamenii pot fi talentaţi în pofida deficienţelor de sănătate pe care le au. Tinerii implicaţi în proiect au demonstrat că dispun de capacităţi enorme de lucru, depăşind uneori şi potenţialul oamenilor perfect sănătoşi. Aceasta chiar dacă 6 dintre ei sunt în scaune rulante, iar unul are deficienţe de auz.

Reprezentanta companiei Gas Natural Fenosa, Veronica Boaghi, a spus că tinerii au lucrat cot la cot cu angajaţii companiei. În toată această perioadă, ei au demonstrat că pot face exact ceea ce fac şi angajaţii companiei. Veronica Boaghi a mai spus că a devenit o tradiţie ca, la începutul fiecărei primăveri, tinerii cu dizabilităţi din cadrul Asociaţiei „Motivaţie” să confecţioneze manual mărţişoare pentru angajaţii companiei.

Tinerii premiaţi în cadrul festivalului sunt: Olga Fiscun, Anastasia Goreciva, Ştefan Ciobanu, Diana Fulga, Boris Scvorţov, Oxana Coracula şi Nadejda Banari. Ei au spus că acest proiect a fost o experienţă foarte frumoasă. Deşi la început au avut emoţii şi, pe alocuri îndoieli, au reuşit să se încadreze foarte repede în colectiv şi au fost susţinuţi de angajaţii întreprinderii.

Pe 3 decembrie Republica Moldova va marca ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.