58 de proiecte sunt incluse în Planul Naţional de armonizare a legislaţiei

Guvernul a aprobat Planul Naţional de armonizare a legislaţiei pentru anul viitor. În 2014 urmează să fie elaborate şi aprobate 58 de proiecte –  16 legi, 31 de hotărâri şi 11 acte departamentale. 43 dintre proiecte vizează acte noi, iar 15 sunt modificări şi completări ale legislaţiei în vigoare, transmite IPN.

Planul prevede armonizarea graduală a documentaţiei cu politicile UE în 12 domenii. Urmează să fie elaborate şi adoptate legi noi cu privire la contractele de garanţie financiară, cu privire la evaluarea strategică de mediu, cu privire la securitatea biologică, cu privire la răspunderea operatorilor aerieni şi cu privire la pachetele de servicii pentru călători.

Vor fi promovate modificări şi completări în legile cu privire la activitatea  farmaceutică, cu privire la securitatea aeronautică, cu privire la prevenirea criminalităţii  informatice şi altele. Coordonarea procesului de realizare a respectivului plan a fost pusă în sarcina Centrului de armonizare a legislaţiei, din subordinea Ministerului Justiţiei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.