5 moldoveni morţi în Ucraina

Un microbuz din Republica Moldova a suferit un accident rutier în regiunea Doneţk din Ucraina. În acesta se aflau 21 de cetăţeni moldoveni. 5 persoane au decedat în urma accidentului, alte 16 au ajuns la spital cu diferite leziuni. Informaţia a fost confirmată pentru IPN de către Serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale din Moldova a fost informat de către Ministerul Situaţiilor Excepţionale din Ucraina despre producerea accidentului rutier. Potrivit informaţiilor operative, accidentul s-a întâmplat noaptea trecută, la ora 02.30, în apropiere de localitatea Lebedinskoe, oraşul Doneţk din Ucraina, pe traseul Odessa- Rostov pe Don. Cele 16 persoane rănite sunt internate în spitalul din Mariupol.

Informaţiile preliminare arată că şoferul a pierdut controlul asupra automobilului, după care a ajuns într-un şanţ şi s-a izbit violent de un copac. Microbuzul s-a răsturnat ca rezultat al impactului. Microbuzul circula pe ruta Soroca-Soci.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor a instituit un grup de lucru pentru investigarea circumstanţelor producerii accidentului din Doneţk. Agenţia Naţională Transport Auto (ANTA) va contacta în permanenţă cu operatorul rutei de transport pentru a acorda ajutorul necesar în aducerea în ţară a pasagerilor, inclusiv pentru repatrierea persoanelor decedate.

ANTA a publicat lista telefoanelor de contact ale operatorului de transport: 068522155 şi 078522155, la care rudele pasagerilor sunt rugate să apeleze pentru mai multe informaţii. Lista deplină a pasagerilor rutei de microbuz implicată în accident, de asemenea, a fost publicată pe pagina web al Agenţiei Naţionale Transport Auto www.anta.gov.md.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.