39 de ani de închisoare pentru trafic de copii, în scop de exploatare sexuală

Un locuitor al capitalei, împreună cu un bărbat, originar din Federaţia Rusă, au fost condamnaţi la 15 şi, respectiv, 24 ani de închisoare, pentru comiterea traficului de copii, în scop de exploatare sexuală, transmite IPN.

Procuratura Generală menţionează într-un comunicat de presă că în vara anului 2010, inculpaţii au recrutat un minor, în vârstă de 13 ani, pentru ca acesta să acorde servicii sexuale unui cetăţean al SUA. Ca urmare, minorul a fost exploatat sexual într-un apartament din capitală, iar pentru serviciile prestate de către adolescent, inculpaţii au fost remuneraţi cu bani.

Infractorii, în vârstă de 22, şi respectiv, 47 de ani, au fost traşi la răspundere penală şi anterior pentru acţiuni similare. Conform sentinţei instanţei de judecată, recent inculpaţii au fost condamnaţi la 15 şi, respectiv, 24 ani de privaţiune de libertate, iar sentinţa este cu drept de atac.

Cetăţeanul pentru care minorul a prestat servicii sexuale, este cercetat de către  autorităţile din SUA, în baza materialelor expediate de procurorii moldoveni.

Infractorii, cu vârstele de 22 şi, respectiv, 47 de ani, au fost traşi la răspundere penală şi anterior pentru acţiuni similare.

Sentinţa este cu drept de atac.

Actualmente, cetăţeanul străin este investigat de autorităţile SUA, în baza materialelor expediate acestora de către procurorii moldoveni.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.