37 de inspectorate de poliţie din teritoriu au primit maşini noi

Poliţiştii din cadrul a 37 de inspectorate teritoriale au primit astăzi, 5 noiembrie, 164 de automobile de serviciu noi. Unităţile de transport au fost procurate şi dotate pe banii acordaţi de către Uniunea Europeană, transmite IPN.

Prim-ministrul Iurie Leancă a declarat, în cadrul unui eveniment desfăşurat în Piaţa Marii Adunări Naţionale, că este foarte important că aceste automobile vor merge la sectorişti şi prin aceasta va creşte capacitatea de reacţie şi calitatea serviciilor prestate, iar ca urmare şi încrederea populaţiei în poliţie.

Ministrul afacerilor interne, Dorin Recean, a declarat că subdiviziunile MAI au două obiective – unul cantitativ, care se referă la intervenţia în maximum 15 minute de la apelul parvenit la 902, şi altul calitativ, care ţine de gradul de încredere a cetăţenilor în poliţie. Potrivit ministrului, automobilele noi vor da mai multă mobilitate poliţiei, mai ales în localităţile din mediul rural.

Şeful Delegaţiei UE în Moldova, Pirkka Tapiola, a declarat că acţiunea de astăzi reprezintă un pas înainte în procesul de transformare a acestui minister din unul de forţă într-un minister care să deservească populaţia. „Creşterea încrederii în poliţie este un element-cheie într-o societate care trebuie să fie funcţională pe deplin”, a mai spus Pirkka Tapiola.

Şeful IGP, Ion Bodrug, a declarat că automobilele sunt dotate cu rampe luminoase, scheme holografice, stingătoare, truse medicale, conuri pentru delimitarea porţiunii de drum, bandă reflectorizantă şi set de anvelope pentru sezonul de iarnă.

Uniunea Europeană a oferit 23 de milioane de lei pentru procurarea celor 164 de automobile şi pentru dotarea lor. De asemenea, toate sectoarele de poliţie vor primi calculatoare şi imprimante, în valoare de aproape două milioane de lei.  În plus, la sfârşitul acestei săptămâni, 36 de maşini de teren vor fi repartizate inspectoratelor locale pentru dispecerate şi grupele de intervenţii.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.