33 de întreprinzători noi pe piața comunicațiilor electronice și cea a serviciilor poștale

În 2017, 20 de întreprinzători au obținut dreptul de a furniza rețele publice și/sau servicii de comunicații electronice accesibile publicului, în baza regimului de autorizare generală, iar 13 întreprinzători au obținut dreptul de a presta servicii poștale, conform datelor ANRCETI.

La finalul anului trecut, numărul total al persoanelor înscrise în Registrul public al furnizorilor de rețele și servicii de comunicații electronice s-a ridicat la 549, iar al celor înscrise în Registrul public al furnizorilor de servicii poștale – la 40.

Potrivit unui comunicat de presă ANRCETI, citat de IPN, majoritatea întreprinzătorilor care au intrat pe piața de comunicații electronice au ales să furnizeze atât reţele, cât şi servicii de comunicații electronice accesibile publicului. Cele mai solicitate activități au fost furnizarea rețelelor publice terestre de acces la puncte fixe, a serviciilor de acces la Internet şi a celor de retransmisie a programelor audiovizuale.

Dintre cele 13 persoane intrate anul trecut pe piața serviciilor poștale, zece au ales să presteze atât servicii din sfera serviciului poștal universal, cât și din afara sferei acestui serviciu, iar trei – numai servicii din afara sferei serviciului poștal universal.

ANRCETI aplică regimul de autorizare generală a activităților în domeniul comunicațiilor electronice din 2008, iar a activităților în domeniul serviciilor poștale – din 2016. Procedura de autorizare generală este gratuită, iar dreptul de a furniza rețele și/sau servicii de comunicaţii electronice ori servicii poștale se acordă pe un termen nelimitat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.