30 de copii din Moldova şi România se vor odihni şi vor face schimb de experienţă
15 copii din Republica Moldova şi 15 copii din România se vor odihni împreună în cadrul unui proiect „Unificarea naturii şi culturii prin activităţi în aer liber în zona de graniţă”. Proiectul este lansat de către Asociaţia „Amici dei Bambini” Moldova, în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Educaţie şi Familie „Doxamus” (România), transmite Info-Prim Neo.
Potrivit unui comunicat de presă al Asociaţiei „Amici dei Bambini” Moldova, timp de două săptămâni, copiii vor avea ocazia să realizeze un schimb de experienţă la nivel social şi cultural. Copii din Republica Moldova provin din familii social-vulnerabile şi din instituţii rezidenţiale, iar cei din România din familiale solide şi cu o bună condiţie materială. Proiectul are menirea de a face un schimb de experienţă la nivel relaţional. Fiind implicaţi în activităţi de grup, copii îşi vor dezvolta spiritul de echipă şi de responsabilitate civică.
Organizatorii evenimentului se aşteaptă ca acest proiect să genereze o echipă omogenă şi experimentată, pentru a împărtăşi ulterior practicile acumulate prin realizarea unui schimb de experienţe la nivel educaţional între personalul de proiect, concretizat şi într-un ghid de bune practici. De asemenea, va fi realizat şi un Ghid Turistic despre cele mai relevante monumente culturale din Moldova care vor fi vizitate de copii. În acest fel, copiii îşi vor putea aduce contribuţia directă la realizarea acestui ghid, iar ulterior va fi publicată o carte cu amintiri frumoase, care pe viitor fi utilă pentru copii.
Proiectul este lansat în cadrul programului de Cooperare Transfrontalieră România – Ucraina – Republica Moldova 2007-2013. Programul este finanţat de Uniunea Europeană prin Instrumentul European de Vecinătate şi Parteneriat şi este co-finanţat de ţările participante în cadrul programului.
Asociaţia „Amici dei Bambini, Moldova” este una din cele 25 de filiale ale asociaţiei italiene „Amici dei Bambini”, prezente în 25 ţări ale lumii. De mai bine de 25 de ani, organizaţia promovează dreptul fiecărui copil la o familie. În Moldova, Asociaţia este prezentă de 13 ani, timp în care a implementat diverse proiecte de cooperare pentru dezvoltare, dar şi evenimente socio-culturale dedicate, în special copiilor din internate.