2017 – an record în termeni de investiții semnate de BERD în Moldova, guvernatorul BNM

Anul 2017 a fost un an record în termeni de investiții semnate de BERD în Republica Moldova, cu un volum de peste 130 de milioane de euro, confirmând astfel poziția de lider investițional al instituției, cu un total de 1,1 miliarde de euro investite în circa 120 de proiecte din țară. Declarația aparține guvernatorului BNM, Sergiu Cioclea, făcută la Adunarea anuală a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, care a avut loc în perioada 8-10 mai, în Iordania.

BNM menționează  într-un comunicat de presă, citat de IPN, că în Iordania Sergiu Cioclea a avut un șir de întrevederi cu conducerea de vârf a BERD și cu membri ai Consiliului director al instituției pentru a explica progresul reformelor economice din Republica Moldova.

Printre cele mai importante proiecte ale BERD semnate în 2017, președintele instituției, Suma Chakrabarti, a menționat și proiectele de interconectări în domeniul energetic dintre Republica Moldova și România.

Sergiu Cioclea a convenit cu Eugen Teodorovici, ministru al finanțelor publice al României, să intensifice relațiile dintre cele două țări în cadrul formatului de cooperare oferit de BERD, cu scopul multiplicării și accelerării proiectelor de interes comun.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.