20 de troleibuze noi au fost prezentate în PMAN înainte de a fi puse pe linie

Douăzeci de troleibuze noi au fost repartizate astăzi pe mai multe trasee municipale, printre care rutele cu numerele: 4, 12, 17, 21, 22 și 24. Unitățile de transport public au fost achiziționate din orașul Riga, Letonia, și din Salzburg, Austria. Înainte de a fi puse pe linie, troleibuzele au fost expuse în Piața Marii Adunări Naționale, transmite IPN.



„Nouă dintre troleibuze sunt articulate, având o capacitate de 160 de persoane, iar celelalte sunt clasice. Mă bucură faptul că în această perioadă am putut, împreună cu echipa, să mobilizăm pe de o parte resurse, pe cealaltă parte capacitățile ca să aducem peste 300 de unități de transport”, a declarat primarul capitalei, Ion Ceban, în cadrul evenimentului de prezentare a lotului de troleibuze.



Potrivit edilului, astăzi parcul Regiei Transport Electric Chișinău este practic în totalitate reînnoit. „Încercăm să facem tot posibilul pentru ca oamenii să beneficieze de un confort sporit în aceste unități de transport. Dacă este raportăm regional, probabil sunt cele mai mari achiziții, nu doar din Republica Moldova sau din țările vecine”, a mai spus Ion Ceban.



În ultima perioada municipalitatea a anunțat că a procurat 145 de troleibuze și 184 de autobuze.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.