20 de ani de închisoare pentru că și-a abuzat sexual fiica timp de 18 ani

Un bărbat de 51 de ani a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru că și-a abuzat sexual fiica timp de 18 ani la rând. Abuzul sistematic a început încă de când fata avea doar 4 ani, timp în care mama copilului se afla peste hotarele țării. Bărbatului i s-a mai imputat și violul unei colege a fetei, pe când acestea aveau 15 ani, transmite IPN.

Potrivit Procuraturii Generale, inculpatul a început să-și abuzeze fiica din anul 1999. Pe parcursul anilor, acesta a început să recurgă și la acțiuni de viol. Actele au fost curmate abia în anul 2017, când victima a mărturisit mamei sale că nu mai vrea să locuiască cu tatăl său, explicându-i motivele. Mama victimei a alertat poliția.

La fel, în anul 2011, inculpatul a mai violat o minoră de 15 ani, care era colega de clasă a fiicei sale.

Bărbatul a fost condamnat pentru violul unei persoane care nu a atins vârsta de 14 ani, pentru acțiuni cu caracter sexual neconsimțite, pentru violul unei persoane minore. Acesta urmează să exercite pedeapsa în penitenciar de tip închis.

Procurorii precizează că nu sunt de acord cu sentința și o vor contesta cu apel, solicitând aplicarea celei mai aspre pedepse, și anume detențiune pe viață. „Motivul principal pentru solicitarea unei asemenea pedepse, inclusiv în prima instanță, rezidă în faptul că inculpatul a comis fapta prejudiciabilă împotriva mai multor persoane minore, una din ele fiind chiar fiica sa biologică. Totodată, acțiunile sale ilegale au avut un caracter sistematic și o durată îndelungată de timp”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.