16 licenţe disponibile pentru utilizarea frecvenţelor radio

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) lansează concursul pentru acordarea a 16 licenţe de utilizare a frecvenţelor radio disponibile în benzile de frecvenţe 800 MHz, 900 MHz, 2100 MHz, 2600 MHz şi 3400 – 3800 MHz în scopul furnizării reţelelor şi serviciilor publice de comunicaţii electronice mobile celulare terestre, transmite IPN.

Potrivit anunţului, la concurs pot participa persoane juridice, societăţi civile/asocieri de persoane juridice din Moldova şi din străinătate în scopul depunerii de cereri şi oferte comune. Persoanele interesate îşi pot depune dosarele şi garanţia de participare la concurs, până la 13 noiembrie, pe adresa ANRCETI, bd. Ştefan cel Mare, 134, MD – 2012, mun. Chişinău.

Dosarul trebuie să conţină documente de prezentare a situaţiei candidatului, din care să rezulte îndeplinirea obligaţiilor faţă de bugetul de stat, bugetele asigurărilor sociale şi fondurilor speciale a impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi altor venituri, dar şi faptul că respectivul candidat întruneşte condiţiile de participare: să poată dovedi o cifră de afaceri medie anuală în ultimii 3 ani de minimum 10 milioane de euro, să nu se afle în procedură de dizolvare voluntară, judiciară sau alte proceduri de insolvenţă, să nu facă parte din grupul altui candidat ş.a. Dosarul va conţine şi oferta iniţială care va indica numărul de blocuri de frecvenţe pe care candidatul doreşte să le achiziţioneze în fiecare din categoriile de spectru disponibile.

Licenţele vor avea un termen de valabilitate de 15 ani din data eliberării, cu excepţia cazurilor în care licenţa va fi eliberată unui sau altui furnizor care deja deţine licenţă în aceeaşi bandă de frecvenţe. În asemenea cazuri, termenul de valabilitate a licenţei eliberate va fi sincronizat cu termenul de expirare a licenţei deţinute de furnizorul respectiv.

Preţurile de pornire pentru blocurile de frecvenţe expuse la concurs sunt stabilite printr-o Hotărâre a Guvernului, iar costurile în funcţie de frecvenţă oscilează între 1 şi 10 milioane de euro.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.