15 mii de titluri pot fi găsite la Salonul internaţional de carte pentru copii şi tineret

Ediţia a XVII-a a Salonului internaţional de carte pentru copii şi tineret a adunat în acelaşi loc 155 de edituri din 9 ţări. Pe rafturile acestora doritorii pot găsi 15 mii de titluri de carte din toate domeniile. Salonul a fost inaugurat joi, 18 aprilie, transmite IPN.

Claudia Balaban, preşedintele Secţiei Naţionale din Republica Moldova a Consiliului Internaţional al Cărţii pentru Copii şi Tineret, a remarcat la deschiderea salonului, că în fiecare an evenimentul devine tot mai mare şi mai căutat de doritorii de a cumpăra carte. „Salonul s-a extins şi s-a transformat într-o acţiune şi mai frumoasă. Ediţia curentă este dedicată scriitorului Spiridon Vangheli şi vom avea mai multe evenimente dedicate maestrului”, a spus Claudia Balaban. În acest an la salon vor fi lansate peste 110 titluri noi de carte. „Cineva spunea că omul e creat din cărţile pe care le-a citit, deci să păstrăm această bogăţie pentru viitor”, i-a îndemnat Claudia Balaban pe tinerii prezenţi la deschiderea evenimentului.

Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, patronează evenimentul începând cu anul 2005. Politicianul spune că se mândreşte cu aceasta. Marian Lupu a vizitat fiecare stand şi a procurat câteva cărţi, urându-le copiilor: „Bun venit în lumea magică a cărţii”.

Salonul se desfăşoară în perioada 18-21 aprilie. În cadrul acestuia vor avea loc mai multe lansări de carte, simpozioane, programe radiofonice pentru copii, ateliere de creaţie şi un medalion literar consacrat scriitorului Spiridon Vangheli. Cartea surpriză din acest an este: „Aventurile lui Ionuţ”, scrisă de Aurelian Silvestru. 15 mii de copii care vor vizita salonul vor primi în dar această carte.

  • claudia balaban despre salonul de carte.mp3
  •     0
  •   

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.